Παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα: Πρακτικές και εργαλεία αντιμετώπισης

  • από
Είσαι νέος/νέα στα social media; Σε απασχολεί το θέμα της παραπληροφόρησης και πώς να αξιολογείς όσα διαβάζεις;
Σε προσκαλούμε στο διαδραστικό, online σεμινάριο “Παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα: Πρακτικές και εργαλεία αντιμετώπισης” που διοργανώνει η Trilateral Research στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “EUNOMIA” (www.eunomia.social).
🗓️ Σάββατο, 16 Οκτωβρίου
🕚 11.00 – 12.30
✅ Zoom εγγραφή ➡️ bit.ly/sm-missinformation
Συμμετέχοντας στο σεμινάριο θα ενημερωθείς σχετικά με την παραπληροφόρηση αλλά και πώς να αξιολογείς τις πληροφορίες που βλέπεις στα κοινωνικά δίκτυα. Συγχρόνως, θα έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις και να αξιολογήσεις την πλατφόρμα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού έργου “EUNOMIA”, συμμετέχοντας έτσι κι εσύ στην προσπάθεια ενδυνάμωσης των ψηφιακών πολιτών για ένα καλύτερο διαδίκτυο!
👩 Ομιλήτρια: Πηνελόπη Τρουλλινού, PhD – Senior Research Analyst στην Trilateral Research
Επιμέλεια και Παραγωγή: #Bizrupt
➖➖➖➖➖➖➖➖
✴️ Για την Πηνελόπη Τρουλλινού ✴️
Είναι Διδάκτορας Κοινωνικών Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Η διδακτορική της διατριβή εξέτασε τη σχέση των χρηστών με τις ψηφιακές συσκευές, εστιάζοντας στη συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων. Έχει διεπιστημονικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο με πτυχίο στη Φιλοσοφία και τις Κοινωνικές Σπουδές, και μεταπτυχιακό στη Βιοηθική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης κι ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στις Σπουδές Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο του Λιντς, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Με δεκαετή και πλέον εμπειρία, σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμες μεθοδολογίες για τη μελέτη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με ηθικά και κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν από την ανάπτυξη και χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών. Έχει εργαστεί ως λέκτορας σε πανεπιστήμια της Αγγλίας κι έχει δώσει δεκάδες ομιλίες σε διεθνή συνέδρια. Η έρευνά της έχει παρουσιαστεί σε επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια βιβλίων, παραδοτέα και εκθέσεις. Σήμερα εργάζεται ως Senior Research Analyst στην Trilateral Research.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.