Προβολή ταινίας ”Το αγόρι με τις ριγέ πιτζάμες”

  • από
Διαπολιτισμικότητα-Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η επαφή με την τέχνη αποτελεί πάντα μια πνευματική διέξοδο, μια ευκαιρία για αναστοχασμό και προβληματισμό.
Στο πλαίσιο των δράσεων για το πρόγραμμα «Διαπολιτισμικότητα-Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», σας προσκαλούμε στην προβολή της ταινίας «Το αγόρι με τις ριγέ πιτζάμες»
Λίγα λόγια για την ταινία:
Η ταινία μάς μεταφέρει στην περίοδο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Ο Μπρούνο είναι ένα 8χρονο αγόρι που ζει με τον πατέρα του, υψηλόβαθμο αξιωματικό του γερμανικού στρατού, τη μητέρα και την αδερφή του. Ένα παιδί σαν όλα της ηλικίας του, που του αρέσει να παίζει με τους φίλους του και να εξερευνά τον κόσμο. Ο πατέρας ανακοινώνει στην οικογένεια ότι πρέπει να αλλάξουν τόπο να ζουν γιατί αυτό επιβάλλει η δουλειά του. Στο καινούριο σπίτι στην εξοχή, ο Μπρούνο αποφασίζει να ανακαλύψει την περιπέτεια στο γειτονικό δάσος. Εκεί, πίσω από ένα συρματόπλεγμα, συναντά ένα αγόρι στην ηλικία του, τον Σμουλ, και μια καταπληκτική φιλία γεννιέται. Οι παιδικές καρδιές γεμάτες αθωότητα, ονειρεύονται τη ζωή και καταστρώνουν τα σχέδιά τους. Οι ενήλικες, όμως, έχουν άλλες προτεραιότητες…
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση πλαισιωμένη στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
-Σκέψεις και συναισθήματα που μας προκάλεσε η ταινία.
-Η έλλειψη ανθρωπιάς και οι απρόσωπες σχέσεις στα πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα.
-Η αναγνώριση του «Άλλου» ως ισάξιου μέλους στην κοινωνία.
Πότε: 20 Μαρτίου 2022
Πού: Μοναστηρίου 136, Ακαδημία Πλάτωνος
Ώρα: 19:00-21:30
ΔΩΡΕΑΝ
Πώς: Στέλνετε μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook και Instagram για να κλείσετε την θέση σας
Η δράση αυτή χρηματοδοτείται από το European Solidarity Corps