25ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων (ΠΚΝ) | SAFIA

  • από

“Το 25ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων (ΠΚΝ), ο θεσμός-ορόσημο του Οργανισμού μας, επιστρέφει δυναμικά και φέτος και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης το διάστημα 16-20 Μαρτίου 2022!

Οι συμμετέχοντες στο 25o Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, Συντονιστές και Βουλευτές, έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 επιτροπές με θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής και διεθνούς επικαιρότητας! Εντός της αίτησης θα βρείτε τις 10 επιτροπές, οι 9 εκ των οποίων απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ η επιτροπή “Προς μία Πορεία Εκσυγχρονισμού της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας: Ο Ρόλος και η Σημασία των Νέων Τεχνολογιών” θα αποτελείται από μαθητές Λυκείου.

Κάθε επιτροπή στελεχώνεται από 1 Συντονιστή και 9 Βουλευτές ή Βουλεύτριες, οι οποίοι μετά από μια σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιήσουν με την ομάδα τους, καλούνται κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου να συνθέσουν ένα επιστημονικού κύρους κείμενο υπό την ακαδημαϊκή εποπτεία ενός Επιστημονικού Συμβούλου. Στην Τελετή Λήξης, κάθε Επιτροπή θα εισηγηθεί το κείμενο που προετοίμασε και θα δεχθεί ερωτήσεις από την Ολομέλεια στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Στο τέλος της Τελετής Λήξης, πραγματοποιείται ψηφοφορία για το καλύτερο κείμενο και ανακοινώνεται η νικητήρια Επιτροπή!

* Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 23:59:59.”