Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες

Report Abuse

4

Το  Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής που ξεκίνησε το 2009 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες. Η ανταλλαγή
εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής (1-6 μήνες) κοντά σε έναν/μία έμπειρο/η επιχειρηματία άλλης χώρας (επιχειρηματία υποδοχής), ενώ ο/η νέος/α επιχειρηματίας χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόγραμμα είναι πλέον ανοιχτό και για συγκεκριμένους προορισμούς εκτός Ευρώπης (Καναδάς, Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταιβάν και ΗΠΑ).

Για τη συμμετοχή δεν υπάρχει όριο ηλικίας, ενώ η δραστηριότητα των συμμετεχόντων μπορεί να υπάγεται σε οποιονδήποτε κλάδο.
Μπορείτε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα ως νέοι επιχειρηματίες (New Entrepreneurs), εάν:

  • Σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μία επιχείρηση βάσει ενός βιώσιμου επιχειρηματικού
    σχεδίου.
  • Έχετε ξεκινήσει τη δική σας επιχείρηση εντός της τελευταίας τριετίας.

Εάν δραστηριοποιείστε επιχειρηματικά για περισσότερα από 3 χρόνια, μπορείτε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα ως οικοδεσπότες επιχειρηματίες (Host Entrepreneurs) και να φιλοξενήσετε στην επιχείρησή σας κάποιον/α νέο/α επιχειρηματία άλλης Ευρωπαϊκής χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα έχουν λάβει μέρος συνολικά 45 χώρες, ενώ από το 2009 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 10.736 επιχειρηματικές ανταλλαγές. Συνολικά έχουν υποβάλει αίτηση 19.890 Νέοι Επιχειρηματίες και 12.195 Οικοδεσπότες Επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα συντονίζουν σε κάθε συμμετέχουσα χώρα της ΕΕ ενδιάμεσοι φορείς που έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λειτουργούν ως  τοπικά σημεία επαφής .

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας , είναι ένα από τα τοπικά σημεία επαφής για το πρόγραμμα στην Ελλάδα με συντονίστρια του προγράμματος την κα. Αλίκη Αναγνώστη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα μας: https://akep.eu/erasmus-for-young-entrepreneurs/

ή κάνετε εγγραφή δωρεάν στο σχετικό ecourse που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός μας: https://academy.akep.eu/course?courseid=erasmus-entrepreneurs

Περισσότερες πληροφορίες: eye@akep.eu

Author Info

Avatar

unities

Member since 2 έτη ago
View Profile
Translate »