Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Grow with AIESEC

Report Abuse

Day 2-222

Είσαι φοιτητής 18-22; Δεν ξέρεις τι να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο; Θες να αναπτύξεις τον εαυτό σου και δεν γνωρίζεις πώς; Ε λοιπόν, μείνε λίγο παραπάνω γιατί σου βρήκα τη λύση!

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος νεανικός οργανισμός, ο οποίος δικτυώνεται σε πάνω από 100 χώρες! Η ιστορία του ξεκινάει μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και έχει ως στόχο την ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων μέσω διαπολιτισμικών ανταλλαγών. Μέσα στον οργανισμό προσφέρονται δεκάδες ευκαιρίες, τόσο ανάπτυξης δεξιοτήτων όσο και ευκαιρίες αυτοβελτίωσης. Έχεις τη ικανότητα να γνωρίσεις άτομα από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο καθώς και να συνεργαστείτε μαζί.

Η διαπολιτισμικότητα της AIESEC βοηθά τους νέους να αναπτύξουν και διάφορες άλλες πτυχές του εαυτού τους. Εκτός από την ανάπτυξη της ηγεσίας, η οποία είναι ο κύριος πυλώνας της εμπειρίας στον οργανισμό, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τον αντίκτυπό τους μέσω του δικτύου της AIESEC, δηλαδή μέσω των δραστηριοτήτων τους αλλά και να βοηθήσουν στην ανοδική εξέλιξη και βελτίωση των ιδίων. Τέλος, η AIESEC βοηθά στην ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου γνωριμιών καθώς το δίκτυό της είναι παγκόσμιο και έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με άτομα από όλον τον κόσμο!

Η AIESEC προσφέρει αμέτρητες εύκαιρες να διευρύνεις τους ορίζοντες σου σε ποικιλία πραγμάτων όπως είναι η ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, η επίλυση προβλημάτων καθώς και η δυνατότητα να ξεπερνάς των εαυτό σου συνεχώς. Δηλαδή, μέσα στην AIESEC μπορείς μάθεις να προσαρμόζεσαι και να είσαι ελαστικός σε διάφορες προκλήσεις που εμφανίζονται, με σκοπό να παίρνεις ρίσκα και να προχωράς μπροστά. Επιπλέον, μια εμπειρία στον οργανισμό σου παρέχει τρόπους να εξελίξεις δεξιότητες που ήδη έχεις ή που δεν μπόρεσες να ανακαλύψεις μέχρι τώρα.

Ο οργανισμός χωρίζεται σε διάφορους τομείς, όπου ο καθένας σου προσφέρει πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα και ικανότητες. Από το να βγαίνεις από το comfort zone σου και να κάνεις παρουσιάσεις για ποικίλες περιστάσεις, να επικοινωνείς με συνεργάτες, να βοηθάς άλλους νέους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να βρουν τα κατάλληλα προγράμματα εθελοντισμού ή πρακτικής, να προωθείς τις δράσεις του οργανισμού στα πανεπιστήμια της Ελλάδος μέχρι και να διοργανώνεις events!

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς ένα δείγμα για το τι μπορείς να κάνεις όντας μέλος της AIESEC. Σου φάνηκαν ενδιαφέροντα τα παραπάνω; Αν ναι, τότε μη διστάσεις! Γίνε κομμάτι του οργανισμού μπαίνοντας στο aiesec-Join και ετοιμάσου για ένα καινούργιο ταξίδι!

Author Info

AIESEC in Greece

Member since 2 εβδομάδες ago
View Profile
Translate »