Cohort Member | Δωρίδα 2023 | Ecogenia | Ecotourism

Δημοσιεύτηκε από τον/την Angelos Orfanidis στις

Report Abuse

ΔΩΡΙΔΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΙΔΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Περιοχή: Δήμος Δωρίδος, Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων

Ημερομηνία: 02/5/23-7/07/23

Καθημερινό πρόγραμμα εργασίας: 09:00 – 14:00 ή 08:00 – 13:00 (ανάλογα με τον καιρό)

Μηνιαίος μισθός: €535 μεικτά για πενθήμερη μερική απασχόληση. Η διαμονή παρέχεται από την Ecogenia.

Υπεύθυνος: Project Manager

Αίτηση: https://forms.gle/L6kvgCkgawdqSUVe8

Ποιοί είμαστε: 

Το όραμά μας βασίζεται στους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης: άνθρωποι, περιβάλλον/πλανήτης, ευημερία: Οι νέοι Έλληνες ενεργοποιούνται μέσω της κοινωνίας των πολιτών για την κάλυψη των εθνικών αναγκών βιωσιμότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα βιώσιμο μέλλον για τους ίδιους και τις μελλοντικές γενιές. Η αποστολή μας είναι να προωθήσουμε τη βιωσιμότητα και τη δράση για το κλίμα μέσω της κοινωνίας των πολιτών .

Για την Ecogenia, η συμμετοχή στα κοινά είναι το πρώτο βήμα προς την ανάδειξη της ατζέντας για την βιωσιμότητα, με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμενων Εθνών (SDGs) ως οργανωτικούς και προγραμματικούς οδηγούς. Η κινητήριος πεποίθησή μας είναι ότι μια ενεργοποιημένη κοινωνία θα είναι καθοριστική στην πορεία της Ελλάδας να γίνει φάρος βιώσιμης ανάπτυξης για τη Νότια Ευρώπη.

Περίληψη: 

Τα προγράμματα στα οποία εργάζονται τα μέλη της Ecogenia βασίζονται στην κοινότητα με στόχο την προώθηση της ατζέντας βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο. Για το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα της Ecogenia, τα μέλη μας θα εργαστούν για 10 εβδομάδες σε ένα έργο κατασκευής μονοπατιών οικοτουρισμού στην περιοχή της Δωρίδας. Το όραμα της τοπικής ηγεσίας είναι να αναπτύξει ένα δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας στην κοινότητά τους, δημιουργώντας μια κουλτούρα διατήρησης και χτίζοντας παράλληλα ένα απαραίτητο θεμέλιο αειφόρου τουρισμού και ανάπτυξης στην περιοχή. Αυτό το πολυετές πρόγραμμα θα εκπαιδεύσει και θα κινητοποιήσει ομάδες για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου μονοπατιών, ενώ παράλληλα θα συνεργαστεί με την τοπική ηγεσία για το σχέδιο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Στην πρώτη φάση αυτού του πολυετούς έργου, τα μέλη της Ecogenia θα κατασκευάσουν, θα επισκευάσουν και θα συντηρήσουν ορειβατικά μονοπάτια, καθώς και κάλυψη άλλων αναγκών που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαμονής μας στην Δωρίδα.

Καθήκοντα: 

Διαμονή & εργασία στην περιοχή της Δωρίδος για 10 εβδομάδες.

Συνεργασία με τον Project Manager σε όλες τις δραστηριότητες κατασκευής & συντήρησης των μονοπατιών.

Διασφάλιση ότι οι εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με τους στόχους και τα πρότυπα που έχουν τεθεί.

Διαχείριση εξοπλισμού, εργαλείων και της υλικοτεχνικής υποδομής των ομάδων εργασίας.

Εκτέλεση σωματικά απαιτητικής εργασίας.

Ικανότητα πεζοπορίας έως και 5-6 χλμ/ημέρα σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων. 

Συμμετοχή σε εβδομαδιαίες έρευνες κατά τη διάρκεια του προγράμματος καθώς και περιστασιακά μετά το πέρας αυτού.

Συμμετοχή στις ανάγκες των μέσων ενημέρωσης/επικοινωνίας για την Ecogenia.

Να ενεργούν ως πρεσβευτές της Ecogenia καθόλη την διάρκεια της διαμονή σας.

Βασικά καθήκοντα:

Χειρισμός ποικίλων εργαλείων χειρός και ηλεκτρικών εργαλείων.

Πρέπει να είναι σε θέση να μεταφέρουν έως και 20 κιλά.

Θα πρέπει να είναι σε θέση να πεζοπορούν έως και 5-6 χλμ/ημέρα σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων.

Προαπαιτούμενα:

Νέοι ενήλικες μεταξύ 18-30 ετών που είναι πρόθυμοι να αφήσουν πίσω τους τις ευκολίες της σύγχρονης ζωής και να επιχειρήσουν να περάσουν 10 εβδομάδες στα βουνά της Δωρίδας υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην Ελλάδα.

Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εργασιακή εμπειρία σε μονοπάτια ή να είστε εξαιρετικά δυνατοί. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να είστε πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά για να παράγετε ποιοτική εργασία με ελάχιστη άμεση επίβλεψη.

Εργασιακό περιβάλλον

Ο ξενώνας βρίσκεται στο χωριό Αλποχώρι, είναι ένα πετρόχτιστο κτίριο, πρώην Δημοτικό Σχολείο που έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό ξενώνα 12 κλινών. 

Τα μονοπάτια στα οποία θα δουλέψουμε κατά τη διάρκεια του προγράμματος βρίσκονται μεταξύ τριών χωριών, του Αλποχωρίου, του Ζωριάνου και του Κροκύλειου, με μέγιστη απόσταση μεταξύ τους 15 λεπτά με αυτοκίνητο. 

Μια τυπική μέρα εργασίας ξεκινάει το πρωί με συγκέντρωση της ομάδας σε προκαθορισμένο σημείο και μετάβαση στο χώρο εργασίας έως τις 9:00 π.μ. Οι εργασίες εκτελούνται έως και τις 14:00. 

Ώρες και πρόγραμμα:

9:00-15:00 Δευτέρα-Τρίτη, Πέμπτη-Παρασκευή

Εάν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την εργασία σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του παραπάνω προγραμματισμένου χρόνου, οι εργάσιμες ημέρες θα μπορούσαν να μετατοπιστουν σε Σαββατοκύριακα ανάλογα με τις ανάγκες.

10:00-16:00 την Τετάρτη: Ημέρα επαγγελματικής ανάπτυξης με εναλλασσόμενα θέματα σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον οικοτουρισμό, την εμπλοκή των πολιτών κ.λπ.

Opportunity Location

Author Info

Angelos Orfanidis

Member since 12 μήνες ago
View Profile
Κατηγορίες:

Angelos Orfanidis

Ecogenia is the first NGO in Greece that promotes sustainability through civic engagement, training and employment opportunities for young people. Through a service year model, Ecogenia connects Greek youth with organisations dedicated to creating sustainable solutions to environmental and societal challenges.

Translate »