Νέο διαδραστικό εργαστήριο στο ΕΜΠ με τίτλο «Πράσινες Δεξιότητες: Διαμορφώνοντας το αύριο»

Δημοσιεύτηκε από τον/την Mi.M.E.C. στις

Report Abuse

Banner-I”IµII„I¯I¿I…-I¤II€I¿I… Banner-I”IµII„I¯I¿I…-I¤II€I¿I…

Τα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, τα ενεργειακά ζητήματα και η διαχείριση των αποβλήτων, έχουν διαμορφώσει, ειδικά στην Ευρώπη, νέες τάσεις και κατευθύνσεις όπως η κυκλική οικονομία ή η βιώσιμη ανάπτυξη ευρύτερα. Αποτέλεσμα είναι ο μηχανικός του αύριο  να χρειάζεται να διαθέτει νέες, πράσινες δεξιότητες, ώστε να ηγηθεί στις απαιτήσεις που επιτάσει η κοινωνία. 

Εσύ θέλεις να μάθεις για τις πράσινες δεξιότητες και τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να σταθείς απέναντι στις νέες απαιτήσεις της πράσινης μετάβασης;

Τότε, δήλωσε συμμετοχή στην διαδραστική εκδήλωση με τίτλο «Πράσινες Δεξιότητες: Διαμορφώνοντας το αύριο» που θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και ώρες 14:00 - 19:00 στις Αίθουσες Πολυμέσων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με θεματικές ομιλίες και συζητήσεις για τις νέες επαγγελματικές απαιτήσεις στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και θα ολοκληρωθεί με ένα δίωρο διαδραστικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις μεθόδους Root Cause Analysis (RCA) και Life Cycle Analysis (LCA). Μεταξύ των θεματικών ομιλιών και του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα για καφέ και δικτύωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής, ενώ οι θέσεις συμμετοχής στο διαδραστικό εργαστήριο είναι περιορισμένες. Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για όποιο από τα δύο μέρη της εκδήλωσης επιθυμείτε.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τις φοιτητικές ομάδες envinow.gr και Mi.M.E.C. του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και υπό την αιγίδα της Έδρας UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία του ΕΜΠ.


Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 

14:00 - 14:30 Προσέλευση
14:30 - 14:40 Εισαγωγή και παρουσίαση διοργανωτών
14:55 - 15:10 Keynote Speech:Πράσινες δεξιότητες για πράσινες επιχειρήσεις
15:10 - 16:10 Πάνελ Συζήτησης: Οι νέες πράσινες δεξιότητες στο πλαίσιο πράσινης μετάβασης
16:10 - 16:15 Συμπεράσματα και ευχαριστίες
16:15 - 16:45 Διάλειμμα, δικτύωση και snacks
16:45 - 18:45 Διεξαγωγή διαδραστικών εργαστηρίων για

• Life Cycle Analysis (LCA)

• Root Cause Analysis (RCA)

με την βοήθεια μεντόρων

18:45 - 19:00 Κλείσιμο εκδήλωσης

Opportunity Location

Opportunity Social Info

Social Media Links

Author Info

Avatar

Mi.M.E.C.

Member since 12 μήνες ago
View Profile
Κατηγορίες:

Mi.M.E.C.

Η Μi.M.E.C. είναι μια ανεξάρτητη, εθελοντική & μη κερδοσκοπική ομάδα. Σκοπός της είναι η ενίσχυση των γνώσεων & δεξιοτήτων των φοιτητών.

Translate »