EUROPE À TABLE – FOOD AND SUSTAINABILITY | 25 Ιούνιος – 3 Ιούλιος 2023 | SERRE-CHEVALIER, ΓΑΛΛΙΑ

Δημοσιεύτηκε από τον/την Inter Alia NGO στις

Report Abuse

markus-spiske-ZKNsVqbRSPE-unsplash-scaledmarkus-spiske-ZKNsVqbRSPE-unsplash-scaled

Αυτή είναι η δεύτερη έκδοση του EAT που διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 2022! Κύριος στόχος είναι η εκπαίδευση των συμβούλων νέων και άλλων ενδιαφερόμενων επαγγελματιών στον τομέα της νεολαίας σχετικά με θέματα που αφορούν την διατροφή και την βιωσιμότητα, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να προωθηθεί η δράση μεταξύ των νέων.

Στόχοι:

– Εκπαίδευση για τρέχοντα τοπικά και παγκόσμια ζητήματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα και τη βιωσιμότητα.

– Ανταλλαγή εμπειριών και συνάντηση τοπικών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με το θέμα.

– Ανάπτυξη ικανοτήτων διαπολιτισμικής συνείδησης, διαπροσωπικής επικοινωνίας και ενεργού πολίτη.

Η εκπαίδευση θα διερευνήσει την έννοια της βιωσιμότητας στις διαδικασίες παραγωγής, αγοράς, κατανάλωσης και διάθεσης τροφίμων. Τα προτεινόμενα εργαστήρια θα επικεντρωθούν σε διαφορετικές μεθόδους, ζητήματα, προκλήσεις και λύσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με το θέμα. Θα ανακαλύψουν επίσης άλλες πραγματικότητες επισκεπτόμενοι τοπικές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην υποδοχή των μεταναστών σε αυτήν την περιοχή κοντά στα ιταλικά σύνορα και συναντώντας επαγγελματίες στα περίχωρα του Serre-Chevalier. Θα τους επιτρέψει να εξασκήσουν τον διαπολιτισμικό διάλογο και να αναπτύξουν κριτική σκέψη αλλά και χάρη στην συμεμτοχική διαδικασία μάθησης και τις μαρτυρίες από επαγγελματίες, θα ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και θα προβληματιστούν ατομικά και συλλογικά.

Μέχρι το τέλος του έργου οι συμμετέχοντες θα έχουν δημιουργήσει εργαλεία/οδηγό δραστηριότητας για την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και των πιο σχετικών ευρημάτων που αποκτήθηκαν και αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου. Αυτά  θα χρησιμεύσουν από όλους τους οργανισμούς που θέλουν να ενσωματώσουν νέες δραστηριότητες και μεθοδολογίες ή να βελτιώσουν τις τρέχουσες, σχετικά με τα θέματα της διατροφής και της βιωσιμότητας στην εργασία τους.

Μάθετε περισσότερα στο info-pack: https://interaliaproject.com/participation/tc-eat-europe-a-table-food-and-sustainability-25-june-3-july-2023-serre-chevalier-france/ 

Location

Author Info

Avatar

Inter Alia NGO

Member since 2 μήνες ago
View Profile
Κατηγορίες:

Inter Alia NGO

Inter Alia is active in the fields of education, advocacy, youth work and culture with the aim to: - Promote and enhance civic action and civil society’s interconnectedness and effectiveness in influencing decision-making at any level; - Empower youth and increase employment opportunities through training, skills development, and civic and social participation; - Confront interpersonal and intergroup stereotypes and enhance intercultural understanding inside and outside the perceived limits of Europe as a means to peace and well-being.

Translate »