Partners

EKOgreece

Όμιλος για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική οικονομία
Η ΕΚΟ είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Αθήνα και πρωταρχική αποστολή να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, προκαταλήψεις και διακρίσεις σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Η ΕΚΟ γεννήθηκε μέσα από το όραμα των ιδρυτικών της μελών, τα οποία αποτελούν γυναίκες καταξιωμένες στο χώρο των Κοινωνικών, Οικονομικών & Νομικών Επιστημών και της Εκπαίδευσης. Η ΕΚΟ ξεκίνησε την πορεία της με στόχο να εμπνεύσει, ενδυναμώσει, υποστηρίξει, επιμορφώσει, ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κυρίως τους νέους και ομάδες νέων με λιγότερες ευκαιρίες, ώστε να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα με τις άλλες ομάδες σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Εξίσου σημαντικοί στόχοι είναι η καλλιέργεια της διαπολιτισμικής αλληλεγγύης και του οικουμενικού σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Σημαντικό επίτευγμα της ΕΚΟ είναι η λειτουργία πολυπολιτισμικής λέσχης νέων όπου τα μέλη έχουν βρει ένα χώρο να έκφρασης, δημιουργικής επικοινωνίας και προσφοράς, καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πληθώρας τοπικών δράσεων και Ευρωπαϊκών έργων για την προώθηση των στόχων της οργάνωσης με βασικά εργαλεία τις συμμετοχικές διεργασίες, τη μη-τυπική εκπαίδευση και την τέχνη. Άλλος σημαντικός στόχος είναι η δικτύωση και συνεργασία με παρεμφερείς οργανώσεις στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο για την επίτευξη κοινών δράσεων, την αξιοποίηση καλών πρακτικών, μεθοδολογιών και εργαλείων για την ενίσχυση των δημοκρατικών αξιών και της διεθνούς Κοινωνίας των Πολιτών. info@ekogreece.com

GIVMED Share medicine Share life

Δίκτυο για τη Δωρεά Φαρμάκων

Σχεδόν 1.900.000 άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως την πρόσβαση σε φάρμακα που χρειάζονται. Το παράδοξο είναι ότι την ίδια στιγμή περίπου 34.000.000 κουτιά φαρμάκων, λήγουν στα σπίτια πολιτών και πετιούνται στα σκουπίδια κάθε χρόνο. Επίσης, μεγάλες ποσότητες φαρμάκων αποσύρονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης και καταστρέφονται, μηδενίζοντας έτσι την αξία τους ως κοινωνικό αγαθό.

Το GIVMED | Share medicine Share life είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που εξασφαλίζει την πρόσβαση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φάρμακα (ηλικιωμένους, παιδιά, άπορους, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2016 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει συνολικά 215.640 κουτιά φαρμάκων και 242.190 κουτιά υγειονομικού και παραφαρμακευτικού υλικού, αξίας 2.727.785 ευρώ μέσω ενός δικτύου 142 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.

Ο σκοπός της οργάνωσης, επιτυγχάνεται με προγράμματα που βασίζονται σε τέσσερις άξονες:

 • – Να αναπτύσσει ένα αποτελεσματικό ηλεκτρονικό δίκτυο ιδιωτικών και δημόσιων φορέων για τη δωρεά φαρμάκων σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάζεται κυρίως με κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, φαρμακευτικές εταιρείες και αξιοποιεί τα δεδομένα απ΄ όλες τις ενέργειες για την βελτίωση των υπηρεσιών.
 • – Να ενημερώνει το ευρύ κοινό για την πρόσβαση στο φάρμακο. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιεί ενημερωτικές καμπάνιες και διοργανώνει εκδηλώσεις, ώστε το ευρύ κοινό να δωρίζει φάρμακα που δεν χρειάζεται και οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες να γνωρίζουν που θα βρουν τα φάρμακά τους.
 • – Να βελτιώνει το θεσμικό περιβάλλον σχετικά με τη δωρεά φαρμάκων από πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο, διεξάγει έρευνες, μελετά νομοθετικά συστήματα και καλές πρακτικές που υφίστανται σε άλλες χώρες και συμβάλλει στη δημιουργία εθνικού νομικού πλαισίου.
 • – Να παρέχει εκπαιδεύσεις σε ευπαθείς ομάδες και επαγγελματίες υγείας σε θέματα που σχετίζονται με το φάρμακο. Σε αυτό το πλαίσιο, αναδεικνύει θέματα όπως η διαχείριση φαρμάκων, η συμμόρφωση ασθενών με τη θεραπεία και η γεφύρωση διαπολιτισμικών διαφορών για θέματα υγείας, μέσω εκπαιδευτικού υλικού και σεμιναρίων σε επαγγελματίες υγείας και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Η εξωστρέφεια, οι συνεργασίες και η τεχνολογία αποτελούν βασικά εργαλεία που αξιοποιούνται για την επίτευξη των στόχων σε καθέναν από τους παραπάνω άξονες.

Στα 5 χρόνια λειτουργίας του, το GIVMED έχει κερδίσει ευρωπαϊκά βραβεία καινοτομίας, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς φορείς όπως το ΙΦΕΤ, η Ιατρική Σχολή Αθηνών, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, The Hellenic Initiative, το Ίδρυμα Vodafone, μεταξύ άλλων, και έχει προβληθεί σε μεγάλα ΜΜΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΒΒC, ΕΡΤ, ALPHA, Καθημερινή, ΈΘΝΟΣ).

Περισσότερα για το έργο στην ιστοσελίδα givmed.org.

hello@givmed.org

ELSA Greece

Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδος

Η ELSA (European Law Students’ Association) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική και μη πολιτική Ένωση που απευθύνεται σε φοιτητές Νομικής, ασκούμενους και νέους δικηγόρους και συνιστά τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη οργάνωση φοιτητών νομικής και νέων δικηγόρων στον κόσμο.

Η ELSA Greece αποτελεί το εθνικό παράρτημα της ELSA International στην Ελλάδα με περίπου 30 χρόνια λειτουργίας, και διοργανώνει ποικίλες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης υπό την αιγίδα της ΑΕ της ΠτΔ κας Σακελλαροπούλου.

info@gr.elsa.org

EUROAVIA

Ο Ευρωπαϊκός Σύλλογος Φοιτητών Αεροδιαστημικής

Ο Ευρωπαϊκός Σύλλογος Φοιτητών Αεροδιαστημικής (EUROAVIA) είναι μια φοιτητική πρωτοβουλία που δρα σε όλη την Ευρώπη και έχει ως αντικείμενο ενασχόλησης την αεροδιαστημική, την μηχανολογία και συγγενή πεδία. Αυτή την στιγμή, ο οργανισμός αποτελείται από 42 τοπικές κοινότητες (Affiliated Societies) σε 18 χώρες σε όλη την Ευρώπη, αριθμώντας συνολικά πάνω από 2200 μέλη.

euroavia.ntua@gmail.com

CogniHub

Interdepartmental Cognitive Sciences student hub

CogniHub is an interdisciplinary Cognitive Sciences student hub, created by students of the National and Kapodistrian University of Athens. Our vision is to promote communication between students of different fields, through events, talks and workshops.

 

info[@]cognihub.gr

IUF

Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων

H IUF – Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων είναι ένα φιλικό περιβάλλον στο οποίο οι νέοι μπορούν να αποκτήσουν πραγματικές πληροφορίες για το που θα σπουδάσουν στο εξωτερικό από εκπροσώπους των ίδιων των πανεπιστημίων.

Φέτος λόγο της κατάστασης που επικρατεί η έκθεση IUF θα γίνει Virtual. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να λάβεις μέρος από την άνεση του σπιτιού σου μένοντας ασφαλής.
Πάνω από 30 εκπαιδευτικά ιδρύματα θα βρίσκονται φέτος στην Virtual IUF. Σκοπός της να προσφέρει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές επιλογές για τους νέους στην Ελλάδα.
– Τι θα βρεις στη IUF;
1. Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο
2. Δωρεάν συμβουλευτική
3. Υποτροφίες
4. Σεμινάρια & Workshops
info@iuf.gr

ΟΕΚΕΝ

Οργανισμός Έρευνας Και Επιμόρφωσης Νέων

Ο ΟΕΚΕΝ, Οργανισμός Έρευνας Και Επιμόρφωσης Νέων, αποτελεί έναν νεανικό και καινοτόμο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που στοχεύει στην διεύρυνση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και στην ισότητα ευκαιριών στους τομείς επαγγελματικής αποκατάστασης. Παράλληλα, ο ΟΕΚΕΝ, αποτελεί υπέρμαχο της ακαδημαϊκής εξέλιξης και έρευνας, προωθώντας την συμμετοχή των νέων σε δραστηριότητες που διευρύνουν το γνωστικό τους επίπεδο και ετοιμάζουν την είσοδο τους στον περίπλοκο παραγωγικό κόσμο.

info@oeken.org

IEEE Student Branch UPatras

Εθελοντική ομάδα φοιτητών μηχανικών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Η ομάδα μας, IEEE Student Branch UPatras, είναι μία από τις μεγαλύτερες φοιτητικές εθελοντικές ομάδες στο Πανεπιστήμιο μας και ένα από τα μεγαλύτερα φοιτητικά branches ΙΕΕΕ στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το 2003 και από τότε έχει συνεχή παρουσία στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Πάτρας.

Διοργανώνουμε εκδηλώσεις που απευθύνονται σε κάθε εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή βαθμίδα και έχουμε ομιλητές τόσο από τη βιομηχανία όσο και από τον ακαδημαϊκό κόσμο.

ieeesb@upatras.gr

EESTEC LC Thessaloniki

Electrical Engineering STudents’ European assoCiation
EESTEC (Electrical Engineering Students’ European assoCiation) is a non-partisan, non-profit organization of and for Electrical Engineering and Computer Science (EECS) students at universities, institutes and technical schools in Europe. The aim is to promote and develop international contacts and the exchange of ideas among the students. The association achieves its aim through improving technical knowledge of EECS students, introducing them to the industry and the educational system of other countries.
EESTEC Thessaloniki was founded in 2015 and it is supervised by the department of Electrical and Computer Engineering of Aristotle University of Thessaloniki (AUTH).
eestec.thessaloniki@gmail.com

Visualizing in Thrace

Σωματείο για ζητήματα Διεθνούς Δικαίου και Πολιτικής

Το Visualizing in Thrace: Forum of Int. Law and Politics (Οραματιζόμενοι στη Θράκη , φόρουμ Διεθνούς Δικαίου και Πολιτικής) είναι ένας σύλλογος αποτελούμενος από φοιτητές του ΔΠΘ, χωρίς καμία πολιτική-κομματική απόχρωση.

Αντικείμενο του είναι η διεξαγωγή εκδηλώσεων, σεμιναρίων και συνεδρίων (πλέον webinar) με κύριο θέμα το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πολιτική ( εν ευρεία εννοία ), χωρίς ωστόσο να περιορίζεται αυστηρά σε αυτά.

Στόχος του είναι να ενωθούν οι φοιτητές κάτω από μια οντότητα, που όμοιά της δεν υπάρχει στη Κομοτηνή, καθώς πολύ λίγοι ασχολούνται με τέτοια ζητήματα και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα, ετσι ώστε να προωθηθεί η πόλη ,αλλα και να αναδειχθεί το ΔΠΘ σαν πανεπιστήμιο , δεδομένου του ότι οι φοιτητές δεν θα χρειάζεται πλέον να προσφεύγουν σε αντίστοιχες οντότητες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Ευελπιστούμε να αγκαλιαστεί το εγχείρημα μας από σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα.

visualizinginthrace@gmail.com

Tech and The City

Διοργανωτής εκδηλώσεων

Το Tech and The City, το οποίο είναι τo μοναδικό event που συνδέει το πανεπιστήμιο με την καινοτομία και το επιχειρείν, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αττική σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ωστόσο είναι διαθέσιμο προς όλους!

Το Tech and The City είναι μια διαδικτυακή ομιλία με θέμα την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τις startup εταιρείες, όπου θα συμμετάσχουν άνθρωποι του χώρου! Χωρίζεται σε τρεις φάσεις, ομιλίες με startupers, panel με φοιτητικούς οργανισμούς και τέλος θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε ένα από τα δυο workshop της εκδήλωσης. Το event διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές.

jkaramoustos@univation.eu

EESTEC LC Xanthi

Electrical Engineering STudents’ European Association

Η Electrical Engineering STudents’ European Association (EESTEC) είναι ένας μη πολιτικός, μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός πανευρωπαϊκός οργανισμός φοιτητών στο πεδίο του ηλεκτρολόγου μηχανικού.

Σκοπός της EESTEC είναι να δημιουργήσει, να προωθήσει και να αναπτύξει διεθνείς επαφές και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ φοιτητών. Η αποστολή της οργάνωσης είναι η ανάπτυξη των μελών τόσο ακαδημαϊκά οσο και επαγγελματικά.

Η EESTEC LC Xanthi είναι μέλος του παραπάνω οργανισμού με περισσότερα από 60 ενεργά μέλη-φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει καταφέρει να γίνει μια από τις πιο ενεργές φοιτητικές οργανώσεις στην Θράκη με συχνές δράσεις και πολλά ενεργά μέλη τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

eestecxanthis@gmail.com

Afixis

An educational non-profit organisation aiming at transforming education through technology and gamif

Ο Afixis αποτελεί έναν εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και φοιτητές όλων των ηλικιών.

Athens Art

Καλλιτεχνικό περιοδικό

Το Athens Art είναι ένα εγχείρημα του Ιωάννη Πεφάνη που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018. Βασικός λόγος της ίδρυσης είναι η προαγωγή και η προβολή της τέχνης και του πολιτισμού.

Το Athens-art.gr είναι ένα σημείο συνάντησης προβάλλοντας τα καλλιτεχνικά δρώμενα, τους καλλιτέχνες καθώς και τους χώρους τέχνης. Σκοπός, να προβάλλουμε τον πλούσιο πολιτισμό μας, σε μια εποχή που συνεχώς φθίνει και βάλλεται από παντού.

Είναι όμως και το σημείο, όπου ένας καλλιτέχνης αλλά και οι χώροι τέχνης που πραγματοποιούν τα δρώμενα, να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν άμεσα τα έργα τους (π.χ. παραστάσεις, συναυλίες, live, φεστιβάλ, φωτογραφία, βιβλίο, εικαστικά, μόδα, εκθέσεις, συνεντεύξεις, κ.λπ.) τα οποία θα εμφανίζονται στο site και στα social media.

Επιθυμούμε να συγκεντρώσουμε τους φορείς και την κινητήριο δύναμη του Πολιτισμού σε έναν αισθητικά προσεγμένο χώρο με σκοπό τη διευκόλυνση της υπάρχουσας αγοράς και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στα μέλη της και σε τρίτους.

Τέλος, επιθυμούμε να δημιουργηθεί ένας δυναμικός πυρήνας με τη βοήθεια του οποίου θα αναδιαμορφώσει τις συναλλαγές στον τομέα της τέχνης και θα ανεβάσει την αξία των καλλιτεχνικών έργων προς όφελος της αγοράς.

Στόχοι

 • Η ενίσχυση του ανθρώπινου πνεύματος και η προαγωγή του.
 • Η ανάδειξη και υποστήριξη των καλλιτεχνών.
 • Η διοργάνωση εκδηλώσεων και επικοινωνία με το κοινό.
 • Η δημιουργία νέων δεσμών με φορείς και οργανισμούς που υποστηρίζουν το χώρο των τεχνών.
 • Η διασφάλιση της αδιάκοπης λειτουργίας του Athens Art μέσω της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών και η εξασφάλιση αμοιβής για αυτές τις υπηρεσίες.
 • Η δημιουργία μιας “αγκαλιάς” μέσα στην οποία θα μπορούν να συνυπάρχουν όλες οι μορφές τέχνης.

athensart.gr@gmail.com

Women Do Business

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προάγει την γυναικεία επιχειρηματικότητα

Women Do Business is a nonprofit organization, which started in May 2019, in Heraklion, Crete and promotes female entrepreneurship and the abolition of stereotypes. Its aim is to inspire, but also to empower and support women who want to implement an idea as a business.

We provide our support through the following actions:

 1. Inspirational- Motivational Events
 2. Educational Workshops (Online & live)
 3. Mentoring
 4. Networking Our goal is to increase the percentage of women entrepreneurship in Crete from 26,5% to 28% in the next three years and to benefit 10.000 women all around Greece through our actions.

info@womendobusiness.eu

Υouthmakers Hub

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός

Youthmakers Hub is a Civil Society Organization, which offers Consultancy services on European programmes and Capacity Building Training Seminars to Higher Education Institutions, Civil Society Organizations & Individuals.

info@youthmakershub.com

ThinkBiz

Πρώτος επίσημος Φοιτητικός Σύλλογος Επιχειρηματικότητας με βάση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ThinkBiz ιδρύθηκε το 2011 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως μια προσπάθεια απο φοιτητές για φοιτητές. Μέσα από τακτικές δράσεις, ανταλλαγή ιδεών και υλοποίηση projects, έχει σκοπό να αναπτύξει και να ενδυναμώσει την επιχειρηματική κουλτούρα στο πανεπιστήμιο.

Οι δράσεις του ThinkBiz έχουν πάντα ως άξονες την συνεργατικότητα, το openness και την καινοτομία, ενώ αφορούν δικτύωση, έρευνα, δεξιότητες και δημιουργική σκέψη γύρω από την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

info@thinkbiz.gr

Growth Hub

Growth Hub

EESTEC LC Patras

Electrical Engineering STudents’ European assoCiation
Η EESTEC είναι μια πανευρωπαϊκή εθελοντική ομάδα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Το όραμα μας είναι φοιτητές των αντίστοιχων τμημάτων από όλη την Ευρώπη να συνεργαστούν και βοηθώντας ο ένας τον άλλο να φτάσουν στο απόγειο της ακαδημαϊκής, κοινωνικής και επαγγελματικής τους καριέρας.
Για να το πετύχουμε αυτό οργανώνουμε δωρεάν ακαδημαϊκά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, σεμινάρια τόσο με τεχνολογικό χαρακτήρα -όσο και σε soft skills- και δίνουμε την ευκαιρία στα μέλη μας να εξελιχθούν μέσα από τις τοπικές και διεθνείς ομάδες! Όλα αυτά πάντα με ένα πνεύμα ομαδικότητας, αλληλεγγύης και συνεργατικοτητας.
Η EESTEC γεννήθηκε το 1986, ωστόσο το LC Patras είχε ένα πολυτάραχο ταξίδι μέσα στον οργανισμό. Επίσημα, υπάρχει από το 2006 και από το 2014 έχει μια πιο έντονη παρουσία στην τοπική κοινότητα! Αυτή την στιγμή, αριθμεί 140 μέλη εκ των οποίων τα 60 είναι άμεσα ενεργά. Αν θες λοιπόν να μάθεις περισσότερα για την ομάδα μας, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις!
eestec.patras@gmail.com

AIESEC Greece

O μεγαλύτερος παγκόσμιος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός ανεξάρτητος οργανισμός
Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός ανεξάρτητος οργανισμός που διοικείται από νέους για νέους. Εκτείνεται σε 128 χώρες και επικράτειες, αποτελείται από +70.000 ενεργά μέλη και στόχος μας είναι βελτιώνουμε τους εαυτούς μας και τις κοινωνίες γύρω μας.
Μας χαρακτηρίζει ένθερμο ενδιαφέρον για τα παγκόσμια ζητήματα, την ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων, την διαπολιτισμική κατανόηση και την εμπειρική μάθηση.
Κάθε χρόνο προσφέρουμε:
* 20,000+ εθελοντικές ευκαιρίες
* 5,000+ ευκαιρίες πρακτικής άσκησης
* 500+ συνέδρια κάθε χρόνο